Přírodní vaření – květnové microadventure

“Piknik je to nejmenší dobrodružství, které člověk může zažít” Čuzl

Přespat venku nebo se vykoupat v přírodě je v tomhle počasí hračka.  Ale co třeba si ozvláštnit piknik trochou netradiční gastronomie?

Nejen v  květnu proto můžeš zkusit drobné kulinářské dobrodružství:

Pohodové “Piknik o několika chodech” – deka, slunce, víno, koš. To je piknikovací klasika. Přidej ještě ešus a outdoorový plynový vařič a zkus, co dokážeš na dece vytvořit.  Bude to čaj z pytlíku? Nebo kvalitní káva? Těstoviny? Tortilly? Svíčková se šesti? Buď kreativní a vytřískej z minima maximum.

 

Dobrodružné  “Recepty s chutí přírody”  – nejlepší věci jsou zadarmo. A to platí i u jídla. Běž na procházku do lesa, nebo na louku a nasbírej něco, cokoliv, co pak použiješ při vaření. Troufneš si na kopřivovou polévku nebo čaj z maliníku? Více inspirace, jak využít planě rostoucích rostlina najdeš v následujících odkazech:

http://www.onlinekurzyzdarma.cz/plane-jedle-rostliny-z-nasi-prirody-chutne-zdrave-potraviny-zdarmo/#sthash.oNFcYl0o.dpbs

http://bylinky.atlasrostlin.cz/

 

Odvážné  “Vařba v Setonově hrnci” – skauti už jistě tuší o čem je řeč. Když v přírodě nemáte troubu, tak vemte hrnec, když nemáte hrnec, tak si vyrobte Setonův hrnec. Prostě vykopete díru, hodíte do ní horké kameny, na ně maso, zasypete a cca za dvě hodinky vesele hodujete. Podrobný DIY návod na Setonův hrnec hledej v tomhle odkazu.

http://www.chytre-bydleni.cz/vareni-v-zemi-setonuv-hrnec-vykouzli-zalesacke-dobroty

 

Výzva měsíce: Po dobu jednoho měsíce jez zdravě. Třeba omez sladké, přestaň jíst červené maso nebo tučná jídla. A pozoruj, jestli to bude mít na tebe nějaký dopad

 

Neváhej a poděl se o zážitky z mikrodobrodružství, třeba tím inspiruješ někoho dalšího. Na sociálních sítích můžeš využít hashtagy #microadventuresCZ, #drobnedobrodruzstvi nebo #piknikuvklub

 

Dočetl jsi se až sem a říkáš si „What the FAQ?“. Pak ti zkusíme odpovědět:

  • Co to jsou ty Microadventures?

Obecné informace k nim najdeš v předchozím článku

About the author: Radim